Skip to main content

помозите да можемо помоћи

média

Započinjemo novo poglavlje! 

Kao što mnogi znaju, Lajka je u Senti aktivna 10 godina, za sve ovo vreme nismo uspeli da obezbedimo vlastitu nekretninu za naše udruženje i štićenike. Uz blagonaklonost sugrađana smo rešavali sudbinu napuštenih životinja. Voćnjak, koji smo 7 godina koristili je prodat i morali smo da se odselimo. 
Pronašli smo salaš izvan naseljenog mesta, ali mi nismo mogli da isplatimo celokupnu cenu. 
Zahvaljujući udruženju Better Life for Paws iz Nemačke, bez čije pomoći ne bismo opstali svih ovih godina, isplatili smo polovinu cene nekretnine i potpisan je predugovor.

Adaptacija novog salaša je u toku već 2 nedelje uz dobronamernost starog vlasnika. Iza nas su veoma vredne 2 nedelje: montaža, demontaža, selidba, čišćenje, izgradnja, adaptacija. Ali nas još čeka izuzetno puno posla. Trenutno nismo u mogućnosti da sve naše štićenike smestimo na novi salaš, jer moramo da izgradimo nove bokseve, obezbedimo sigurnu ogradu, za šta nam nedostaje puno vrednih i stručnih ruku, materijala i novaca. Pored toga moramo da obezbedimo i drugu polovinu novca za nekretninu, troškove advokata, notara, porez i naravno psi su uvek gladni, nekima je potrebna veterinarska nega, dakle izdaci su nam jako veliki. Pokušavamo na sve načine da obezbedimo potreban novac: učestvovali smo na Festivalu cvetanja Tise, formirana je grupa za licitaciju, imali smo puno objava u kojima molimo za pomoć. 

I dalje vas molimo, pomozite naš rad. Trenutno ovako stojimo sa finansijama: 
Na Festivalu cvetanja Tise smo sakupili 50 000 dinara. 
Ishrana pasa nas za mesec dana košta 20 000 dinara. 
Za kupovinu nekretnine nam je potrebno još 7000 evra + troškovi notara i advokata. 
Rok za isplatu je 15. septembar 2023. godine. 

Molimo vas pomozite nam. 
Lajka 
Za naše pse, za naš grad, za sve nas