Početna

Dobrodošli

Dobro došli na sajt Udruženja prijatelja životinja i prirode Lajka! 

помозите да можемо помоћи

média

Započinjemo novo poglavlje! 

Kao što mnogi znaju, Lajka je u Senti aktivna 10 godina, za sve ovo vreme nismo uspeli da obezbedimo vlastitu nekretninu za naše udruženje i štićenike. Uz blagonaklonost sugrađana smo rešavali sudbinu napuštenih životinja. Voćnjak, koji smo 7 godina koristili je prodat i morali smo da se odselimo. 
Pronašli smo salaš izvan naseljenog mesta, ali mi nismo mogli da isplatimo celokupnu cenu. 
Zahvaljujući udruženju Better Life for Paws iz Nemačke, bez čije pomoći ne bismo opstali svih ovih godina, isplatili smo polovinu cene nekretnine i potpisan je predugovor.

Adaptacija novog salaša je u toku već 2 nedelje uz dobronamernost starog vlasnika. Iza nas su veoma vredne 2 nedelje: montaža, demontaža, selidba, čišćenje, izgradnja, adaptacija. Ali nas još čeka izuzetno puno posla. Trenutno nismo u mogućnosti da sve naše štićenike smestimo na novi salaš, jer moramo da izgradimo nove bokseve, obezbedimo sigurnu ogradu, za šta nam nedostaje puno vrednih i stručnih ruku, materijala i novaca. Pored toga moramo da obezbedimo i drugu polovinu novca za nekretninu, troškove advokata, notara, porez i naravno psi su uvek gladni, nekima je potrebna veterinarska nega, dakle izdaci su nam jako veliki. Pokušavamo na sve načine da obezbedimo potreban novac: učestvovali smo na Festivalu cvetanja Tise, formirana je grupa za licitaciju, imali smo puno objava u kojima molimo za pomoć. 

I dalje vas molimo, pomozite naš rad. Trenutno ovako stojimo sa finansijama: 
Na Festivalu cvetanja Tise smo sakupili 50 000 dinara. 
Ishrana pasa nas za mesec dana košta 20 000 dinara. 
Za kupovinu nekretnine nam je potrebno još 7000 evra + troškovi notara i advokata. 
Rok za isplatu je 15. septembar 2023. godine. 

Molimo vas pomozite nam. 
Lajka 
Za naše pse, za naš grad, za sve nas

Drage zanatlije i pratioci Udruženja!

Tiszavirág gyűjtés

Ove godine i mi učestvujemo na Festivalu Cvetanja Tise, gde sakupljamo donacije za kupovinu novog placa. I dalje nam nedostaje 7000 evra za kupovinu, a pored toga moramo pokriti troškove advokata, notara, poreza...

Mi se spremamo punom parom, da bi posetiocima obezbedili što raznovrsnije poklone u znak zahvalnosti za donacije. Ali mi nismo zanatlije i ne možemo da obezbedimo dovoljno predmeta za štand. Ako poznajete takve zanatlije ili ste Vi spretni u pravljenju raznih sitnih predmeta, rukotvorina, a želeli biste da nam ih donirate, bili bismo vam neizmerno zahvalni. Budite sigurni da će vaša pomoć i donacije puno pomoći našim štićenicima. Svaka sitnica nam puno znači i unapred smo zahvalni.

Segíts, hogy segíthessünk rajtuk!

Kao što ste već mogli da pročitate našli smo pogodno mesto za preseljenje, ali nam je potrebno još 7000 evra da bismo kupili plac. Zato molimo svakog ko može da nam pomogne:
PayPal:
help.lajka@gmail.com
Dinarski račun: 160-6000000796724-54 (Banca Intesa).
Uskoro treba da se preselimo, pa nam je potrebna pomoć i oko transporta. Pored pasa, treba da se prenesu kućice i boksevi za pse. Imamo puno zadataka, dobro bi nam došla svaka pomoć.

Potrebna nam je ogromna pomoć!

Help us

Izuzetno nam je teško da napišemo sledeće redove. Nadali smo se da ćemo jednom imati svoj azil, ali trenutno ovaj san nestaje. Voćnjak u koji smo godinama sklanjali spašene pse, vlasnik prodaje i naši štićenici ostaju bez skloništa. Potrebno nam je neko rešenje što pre. Puno pasa moramo da smestimo, da im nađemo dom ili privremeni smeštaj. Tokom proteklih godina je ovo mesto bilo sklonište za puno pasa i izvor puno srećnih, ali i tužnih momenata. Sudbine mnogih pasa su baš ovde promenjene, kada su budući udomitelji zagrlili štence, znali smo da ih čeka srećna sudbina. Ne znamo ni da navedemo broj spašenih životinja, kojima je naše Udruženje dalo šansu za bolji život, ali sada deluje da za to više nećemo imati prilike. Ovo je sada ogoman udarac za naše Udruženje i bez Vaše pomoći ne možemo dalje. Ali zbog naših štićenika, moramo da se saberemo i damo sve od sebe da ih spasimo. Ne mogu ponovo da se nađu na ulici. Ne zaslužuju to. Molimo Vas da nam pomognete. Dokažimo im da smo u mogućnosti da im nađemo dom.

10 éves a Lajka

Pub Zentropia je mesto ljubitelja životinja, gde su se i pre organizovali događaji u cilju prikupljanja donacija Udruženju ,,Lajka“. Ove godine su ponudili da u njihovom objektu proslavimo 10. rođendan.

Posebno nam je drago da je grupa AV Acoustic duo iz Segedina prihvatila poziv da održi koncert i kao veliki ljubitelji životinja, nastupaće besplatno. Sve zainteresovane srdačno očekujemo da zajedno proslavimo još jedan Lajka rođendan. Posle koncert bude Dj Rose.

Tu možete potpisati i peticiju ,,Pošumimo Vojvodinu“.

Ulaznice se ne naplaćuju, a svi koji bi želeli da doniraju, novac mogu ubaciti u kasu za donacije koji će biti postavljen na šanku.