Skip to main content

Segíts, hogy segíthessünk!

média

Új fejezet kezdődik! 

Mint azt sokan tudjátok is, a Lajka 10 éve tevékenykedik Zentán, és ez idő alatt nem sikerült saját helyet kapnunk a városban, zentai lakosok jóindulatából oldottuk meg a mentett állatok elhelyezését idáig. Az a gyümölcsös, amelyet már 7 éve használtunk eladásra került, így onnan pakolnunk kellett.

Lakott településen kívül sikerült egy eladásra kínált tanyát találnunk, azonban ennek vételára nem áll a rendelkezésünkre.

A németországi Better Life for Paws egyesületnek köszönhetően, akik nélkül egyesületünk már nem létezne, aláírtuk az előszerződést, és kifizettük a telek árának felét., 

A telek előző tulajdonosának jóindulatából már 2 hete birtokba vehettük a tanyát. Dolgos két hét van mögöttünk: bontás, pakolás, cipekedés, fuvarozás, takarítás, fúrás, faragás, építés, átalakítás. Ennek ellenére rengeteg munka van még hátra. Egyelőre nem tudtuk az összes védencünket ott elhelyezni, mert boxokat szükséges kialakítanunk a számukra és a kerítést kutyabiztossá kell tenni, amihez még sok szorgos, hozzáértő kéz, anyag és pénz hiányzik. Emellett a telek árának második felére, az ügyvédi és közjegyzői költségekre is gondolnunk kell, az adót is ki kell fizetni, és persze a kutyák továbbra is minden nap éhesek, egyesek állatorvosi kezelésre szorulnak, szóval rengeteg helyről hiányzik még pénz. Ezért minden lehetőséget igyekszünk megragadni, hogy pénzt gyűjtsünk: részt vettünk a Tiszavirág fesztiválon, létrehoztuk a Lajka licit csoportot, több segítségkérő posztot írtunk, így továbbra is kérünk titeket, támogassátok védenceinket!

Végül nézzük, hogy állunk az anyagiakkal:
A Tiszavirág fesztiválon 50 000 dinárt sikerült összegyűjtenünk
A kutyáink etetésére havonta 20000 dinárra van szükségünk.
A telek árából még 7 ezer euró hiányzik + a közjegyzői, ügyvédi költségek.
A határidőnk 2023. szeptember 15-e.

Kérünk mindenkit, segítsetek! 
Lajka 

A kutyákért, a városért, mindannyiunkért.